Finale tekmovanja v kitajskem mostu za srednješolce

22. 03. 2024
Finale tekmovanja v kitajskem mostu za srednješolce
Oktobra 2023 se je Špela Pahor, prvakinja 16. Chinese Bridge Competition za srednješolce v Sloveniji, odpravila na Kitajsko, kjer se je udeležila finala.

Oktobra 2023 je Špela Pahor, prvakinja 16. kitajskega tekmovanja v mostu za srednješolce v Sloveniji, odpotovala na Kitajsko, kjer se je udeležila finala.


V Pekingu so se zbrali športniki z vsega sveta in se podali na poglobljeno kulturno potovanje. Obiskali so znane pekinške znamenitosti, kot so Veliki zid, Trg nebeškega miru in Prepovedano mesto, ter občutili bogato dediščino tisočletne kitajske kulture. To ni le tekmovanje, temveč tudi kulturna izmenjava prek državnih meja.


Nato so se tekmovalci odpravili v Dali v Yunnanu na finale. Tekmovanje na tej stopnji zajema več vidikov, kot so preverjanje znanja kitajščine, govor in nastop talentov. Z jezikovno izmenjavo so tekmovalci resnično občutili bogato kulturno konotacijo kitajskega jezika. Ta poglobljena izkušnja učenja je Špeli omogočila, da se je še bolj zanimala za kitajščino in jo vzljubila. Na koncu je Špela za svoj izjemen nastop prejela nagrado za odličnost in štipendijo za en semester študija na Kitajskem.


Nazaj na seznam

Konfucijev Inštitut Ljubljana

Univerza v Ljubljani, Ekonomska fakulteta

Kardeljeva ploščad 17
1000 Ljubljana
T: (01) 5892-748
E: ciljubljana@ef.uni-lj.si  

Akreditacije Ekonomske fakultete



Povežite se z nami!

Ostanite na tekočem in nam sledite na socialnih omrežjih!